Zavolajte nám 0915 440 054

Odkedy môže dieťa sedieť v detskej stoličke?
mama kŕmi dieťa na jedálenskej stoličke

15. januára 2020

BabyRaptor

Odkedy môže dieťa sedieť v detskej stoličke?

Aby mohlo dieťa sedieť v detskej stoličke, je dôležité, aby sa samostatne posadilo. Tento vývinový proces si vyžaduje svoj čas. Zvyčajne sa dieťatko posadí medzi 6 až 9 mesiacom. Ak sa vaše bábätko pomaličky dostáva z polohy na brušku do polohy na kolienkach, potom je všetko na správnej ceste a čoskoro ho nájdete v sede. Práve v tomto období môžete začať obzerať kvalitné detské stoličky alebo rozložiť tú, ktorá čakala na svoju chvíľu odložená kdesi v skrini.

Určite bábätko netlačte do sedu skôr ako si to samo želá. Keď na to bude pripravené, dokáže sa samostatne posadiť a v tejto polohe aj nejakú dobu vydržať. Ak ste sa dočkali a vaše dieťa sedí, odsledujte či je v správnom sede. Nožičky má voľne natiahnuté pred telom, ramienka má voľne spustené od uší a krk je rovný, bez toho, aby bola hlavička predsunutá. 

Keď sedí, začína spoznávať svet z novej perspektívy a všetko je zas o niečo zaujímavejšie. Dozrel čas, aby ste mohli robiť ďalšiu činnosť spoločne, stravovať sa.

Spoločné stravovanie = dobrá detská stolička.

Medzi rodičmi sú obľúbené vysoké detské stoličky, vďaka ktorým sa môže celá rodina naobedovať spolu bez toho, aby bol narušený komfort stolovania tak rodičov, ako aj dieťatka. Kvalitná detská stolička je pre vášho drobca bezpečná. Na druhej strane však nie je miestom, kde by malo dieťa tráviť príliš veľa času. 

Vynikajúcou alternatívou sú tiež kombinované detské stoličky, ktoré je možné využívať nielen vo vysokom variante, ale tiež ako stoličku a stolík.

A počuli ste už o rastúcich stoličkách? Sú jedinečné v tom, že sa stanú verným spoločníkom detí na niekoľko rokov. Rastú spolu s nimi. Ak už nie je vyhovujúca a rodič má dojem, že sa dieťaťu nesedí pohodlne, má možnosť zmeniť výšku sedadla, hĺbku sedu a umiestnenie podložky do takej polohy, aby malo dieťa zabezpečené zdravé sedenie. 

Rastúcu detskú stoličku využijete už pri najmenších samostatne sediacich deťoch, odkiaľ vás môžu pohodlne sledovať pri každodenných činnostiach. Ak ju doplníte o pultík, kde môžete položiť misku so stravou, bude dobrou jedálenskou stoličkou aj pre staršie detičky.  Využijú ju rovnako dobre deti od 2 rokov už aj bez bezpečnostných pásov a pultíkov. Vďaka širokej škále polôh dokážu rastúce detské stoličky vyhovieť aj postupne dospievajúcim deťom. Takýto typ detskej stoličky využijú naozaj deti viacerých vekových kategórií.

Rastúce stoličky rastú spolu s vašimi bábätkami

NOMI – stolička budúcej generácie

Jednou z najkvalitnejších rastúcich vysokých stoličiek je detská stolička NOMI. Detské stoličky tejto značky sú vhodné pre deti od 2 rokov, no vďaka príslušenstvu, ktoré si viete dokúpiť ju využijete aj pri najmenších bábätkách. Určite ju využijú aj detičky, ktoré sa len nedávno posadili, ale aj tie, ktoré ešte nesedia. Ako a čím viete stoličku NOMI obohatiť? Približne do 6 mesiacov bábätka využijete lehátko NOMI baby, ktoré je pripevnené na drevenej nohe stoličky. Postupom času ho môžete nahradiť sedadlom, operadlom a opierkou nôh. Prikúpiť si môžete tiež zábranu pre dieťa vo veku 6 až 24 mesiacov. Túto zábranu máte možnosť jednoducho pripevniť o sedadlo a operadlo a rovnako jednoducho je možné ju odmontovať. Dostupné sú tiež pultíky k stoličke, bezpečnostné pásy a obojstranné dvojfarebné vankúšiky.

obed na jedálenských stoličkách Nomi

Možno máte obavy, že detská stolička NOMI stojí iba na jednej drevenej nohe. Nemusíte sa však ničoho báť, pretože je dostatočne pevná, bezpečná a flexibilná. Noha detskej stoličky je vyrobená zo špecifického ohýbaného dreva s certifikátom FSC, ktorý je zárukou pevnosti a flexibilnosti. Ak je sedadlo stoličky a operadlo vhodne nastavené, hĺbka sa automaticky vyrovná práve vďaka unikátnemu tvaru drevenej nohy. Zvoliť môžete nohu basic, ktorej jadro je z ohýbanej bukovej dýhy alebo nohu Premium, ktorá je buď z ohýbanej dubovej dýhy, alebo orechovej ohýbanej dýhy. 

Rastúca detská stolička Zopa

Aj značka Zopa poskytuje zákazníkom možnosť zakúpiť rastúcu detskú stoličku, v ktorej bude môcť dieťa sedieť už od svojich 6 mesiacov. Aj v prípade tejto stoličky máte možnosť nastaviť výšku sedadla, operadlo a opierku nôh. Vďaka tomu rastie detská stolička spolu s vašim dieťaťom pričom sa komfort jeho sedenia nemení. Detská stolička Zopa je certifikovaná EN 14988. Ide o certifikát, ktorým by mali byť certifikované všetky vysoké detské stoličky pre deti do 3 rokov. Podobne ako detská stolička Nomi je vyrobená z dreveného materiálu, ktorý je veľmi obľúbený a zároveň moderný. Drevo je pevné a pružné. Pripojiť je možné drevený pultík, ktorý má vrchnú plastovú tácku, vďaka ktorej ušetríte pred znečistením a poškodením už spomínaný drevený pult. 

detská jedálenská stolička Zopa

Zopa ponúka okrem rastúcich stoličiek aj klasické jedálenské detské stoličky či už z plastu alebo dreva. Moderným dizajnom zaujme detská stolička Dolce. Okrem toho, že poslúži ako jedálenská stolička, je možné ju znížiť a použiť ako pohodlné kresielko či už v obývačke či detskej izbe. Vhodná je pre všetky detičky od 6 mesiacov a jej nosnosť je do 15kg. 

Ak hľadáte pre svoju ratolesť to najlepšie, nájdete to u nás! Veľmi radi vám poskytneme bližšie špecifiká vybraných modelov a poradíme vám vo výbere.

MRKNI TU ↓

PRI KÚPE KOČIKA OD NÁS,
2 ROČNÝ SERVIS PRE VÁS
ZDARMA

Cena: 1 299,00 €

info@babyraptor.sk

+421 915 440  054

Vyhľadávanie