Zavolajte nám 0915 440 054

Namixujte si prvé príkrmy!
veselá mamička a dieťa pri kŕmení

13. novembra 2019

BabyRaptor

Namixujte si prvé príkrmy!

Prvé príkrmy sú v živote bábätka zásadnou zmenou. Ako zaviesť do jeho jedálnička nemliečnu stravu tak, aby to pre neho bolo čo najprirodzenejšie? V súčasnej dobe sa tejto téme venuje možno až príliš veľká pozornosť a mnohé mamičky by mali radšej zvoliť cestu intuície a viac veriť svojim materinským inštinktom. Každé bábätko je iné, a tak sa predsa ani jeho chute nemusia zhodovať s chúťkami bábätka vašej dobrej kamarátky. 

Ako začať?

Na internete dnes nájdete recepty rôzneho druhu, no to najdôležitejšie je dať bábätku dostatok času. Nemajte skreslené predstavy a nemyslite si, že hneď v prvý deň zje vaša ratolesť misku mrkvovej kaše. Prvé príkrmy sú skôr o príležitosti dať dieťatku vyskúšať nové chute. Je úplne prirodzené, že v prvých dňoch spapá vaše bábätko ledva jednu či dve lyžičky. 

Ako sa však vraví, všetkého veľa škodí, takže ak máte opačný problém a váš drobec má mimoriadne dobrý apetít, potom by ste ho mali trošičku pribrzdiť. Nie je dobré, ak dieťa zje príliš veľa, pretože potom môžete očakávať nafúknuté bruško či iné tráviace ťažkosti. 

Častá je aj otázka, čím začať. Mamičky sa rozdeľujú na dve skupiny. Prvá zastáva názor, že je vhodné začať s ovocnými príkrmami. Tá druhá zas tvrdí, že je dôležité zvoliť príkrmy zeleninové.  Ovocné príkrmy sú sladké, a tak je vraj predpoklad, že bude dieťa v budúcnosti odmietať zeleninu. Ťažko povedať, kde je pravda. Už samotné materské mlieko má sladkastú chuť, takže ak by budovanie stravovacích návykov malo byť postavené na tejto teórii, potom by všetky dojčené deti mali odmietať zeleninu. Prečo sa teda zaťažovať názormi iných? Vy ste matka a vy sama viete, čo je pre vaše dieťa najlepšie, čomu chutí, čo mu robí dobre a čo zas nie. 

Zavedenie príkrmov, však určite neznamená, že by ste mali prestať dojčiť. Materské mlieko je pre bábätko zdrojom mnohých vitamínov, preto mu ho pokojne ponúkajte aj popri príkrmoch. 

Čo budem potrebovať?

Vynikajúcimi pomocníkmi pri príprave príkrmov sú produkty značky Twistshake. Táto značka prináša produkty, ktoré sú jednoduché a bezpečné na používanie, no zároveň sa môžu pochváliť atraktívnym dizajnom. Pri ich výrobe sa riadia filozofiou , že snaha o funkčnosť neznamená ignorovanie estetiky. Aj preto sa dizajnéri tejto značky snažia predovšetkým o kombináciu praktickosti a potešujúceho vzhľadu jednotlivých produktov, čo bolo ohodnotené hneď niekoľkými oceneniami. Značka Twistshake svojim zákazníkom garantuje produkty absolútne najvyššej kvality. Ak ste pripravená prezrieť si recepty a pustiť sa do prvých príkrmov, potom by ste do svojej kuchyne mali vpustiť mixér práve tejto značky.  Ide o multifunkčný mixér, vďaka ktorému pripravíte nielen chutné príkrmy pre vaše bábätko, ale tiež stravu pre zvyšok vašej rodiny. Twistshake mixér veľmi rýchlo nahradí všetky ostatné prístroje vo vašej kuchyni, a to najmä vďaka svojim 6 funkciám. Umožní vám uvariť recepty pripravované na pare a tiež veľmi rýchlo namixujete ľubovoľnú kašičku. Oceníte ho aj vo chvíli, keď budete potrebovať sterilizovať fľaše či cumlíky, aj v prípade, že bude potrebné zohriať fľaštičku s mliekom. Pre tento mixér nie je dokonca žiaden problém udržať teplotu, a tak bude mať bábätko príkrm vždy adekvátne teplý. 

Keď už je reč o fľašiach, aj tie nájdete medzi výrobkami značky Twistshake.  Ide o plastové fľaše s antikolikovým cumlíkom. Dostupné sú s cumlíkmi vhodnými pre 2 mesačné bábätká, pre bábätká od 4 mesiacov alebo s cumlíkom vhodným pre bábätká od narodenia. Rôznorodé sú aj objemy, takže si môžete vybrať presne podľa vašich potrieb. 

twistshake mixér a twistshake fľaše

Tieto Twistshake fľaše sú jedinečné najmä tým, že ich súčasťou je tiež mixér na ovocie alebo zeleninu. Ide o patentovaný diel, ktorý zapadá do hornej časti fľaše a umožní vám urobiť dieťaťu ovocnú vodu alebo veľmi jednoducho rozdrvíte zeleninu. Tieto malé kúsky nikdy neupchajú náustok fľaše, pretože mixér ich neprepustí. To je paráda, však? 

Jedinečné sú tiež PURA termofľaše, ktoré sú vyrábané absolútne bez plastových častí. Jedinečným benefitom je, že PURA termofľaše rastú s vašim dieťaťom, a to veľmi jednoduchým spôsobom – výmenou uzáverov. Vďaka tomu môžete mať fľašu s náustkom, slamkou alebo športovým uzáverom. Vákuová termoizolácia udrží nápoj teplý až 6 hodín. Studený nápoj zostane studeným dokonca až 24 hodín. PURA termofľaše sú jedinečné, najuniverzálnejšie, nerozbitné a ekologické fľaše, ktoré si zamilujete vy i vaše dieťa.

Akú dobrotu namixovať bábätku?

Veľa mamičiek uprednostňuje na úvod recepty s mrkvou. Nebudeme túto väčšinovú tradíciu meniť a začneme s podobnými receptami aj my. 

mamička pripravuje pokrm svojmu dieťatku

  • Mrkvovo-banánové pyré

Mrkvovo-banánové pyré môže byť alternatívou pre matky, ktoré sa nevedia rozhodnúť či začať zeleninou či ovocím. Budete potrebovať 250 g mrkvy, 1 ČL slnečnicového oleja, 150 g banánu a 1 ČL mlieka. 

Mrkvu umyjeme, očistíme, nakrájame a následne podusíme približne v 100ml vody. Keď je mrkva mäkká, vmiešame olej, pridáme banán a mlieko. Na záver všetko rozmixujeme a s tým nám nepochybne pomôže Twistshake mixér.

  • Zeleninové pyré

Pre mamičky, ktoré uprednostňujú zeleninu tu máme recept na zeleninové pyré. Pripravte si 200 g mrkvy, 100 g špenátu (čerstvý alebo zmrazený), 100 g zemiakov, 1 ČL masla a 1 PL mlieka. Zeleninu podusíme vo vode a rozmixujeme. Prepasírujeme, pridáme maslo a mlieko.

 

Dúfam, že sme vám trošku priblížili ako na prvé príkrmy. Dôležité je nestresovať sa a samé najlepšie zistíte, čo je pre vaše bábätko dobré a čo nie.

 

Tak teda, do zmixovania priatelia!

MRKNI TU ↓

PRI KÚPE KOČIKA OD NÁS,
2 ROČNÝ SERVIS PRE VÁS
ZDARMA

Cena: 1 299,00 €

info@babyraptor.sk

+421 915 440  054

Vyhľadávanie