Zavolajte nám 0915 440 054

Kam s deťmi na dovolenku v zime?
žena s dieťaťom na chrbte

10. decembra 2019

BabyRaptor

Kam s deťmi na dovolenku v zime?

Zima nám už dlhšie obdobie negarantuje kvalitnú snehovú nádielku. Väčšinou pod nohami čľapká rozmočená a zablatená zem. My dospelí to nejako zvládneme, no čo naše deťúrence? V súčasnosti je už takmer samozrejmosťou, že za snehom a poriadnou lyžovačkou cestujeme aj niekoľko stoviek kilometrov. 

Hľadáme ubytovanie

Rodina s deťmi má jednoznačne iné priority a požiadavky ako mladý zaľúbený pár či mladomanželia. Na výber hotela či chaty vplýva hneď niekoľko faktorov. Rodiny, predovšetkým mamičky, kladú dôraz na čistotu izieb, kvalitné stravovanie a ochotný priateľský personál. Tieto tri body sú asi základom, od ktorého sa potom odvíja atmosféra celej zimnej dovolenky. Následne sa zvykneme zameriavať na vzdialenosť lyžiarskeho strediska od hotela či chaty, zaujímame sa o to, či je možnosť zaplatiť deťom inštruktora lyžovania a zapožičať im lyžiarsku výstroj. Všetko sú to praktické veci, ktoré by sme si mali určite pred odchodom na zimnú dovolenku overiť. 

rodina na recepcii hotela

V rámci ubytovania máte niekoľko možností, a to hotely, chaty, penzióny alebo môžete zvoliť aj ubytovanie na priváte. Ťažko povedať, ktorá z možností je pre rodinu s deťmi tá najlepšia. Odporúčame vám riadiť sa recenziami, ktoré si môžete vyhľadať na internete a na základe nich zvoliť ten variant, ktorý je vám najsympatickejší. Ak však zvolíte ubytovanie s vlastnou kuchyňou, nezabudnite si preveriť či budete mať v blízkosti vášho ubytovania potraviny. Určite by ste sa nechceli kvôli vareniu dennodenne voziť autom do potravín vzdialených niekoľko kilometrov. A napríklad nie je ani od veci, keď je v kuchyni detská jedálenská stolička ☺. Ak si rodina chce zabezpečovať stravu samostatne, v mnohých prípadoch si obzerajú chaty alebo chalupy. Nepochybne majú svoje čaro a najmä v zime, keď sa zo snehu a mrazu vrátite do krbom vyhriatej drevenej chaty, kde na vás z každého kúta dýcha špecifická, čarom zahalená atmosféra a príjemná vôňa dreva. Chaty vám ponúkajú dostatok súkromia a nezávislosti. Vy a vaše deti si môžete robiť čo chcete, ako chcete, v čase, ktorý vám vyhovuje.

V prípade, že si chcete užiť dovolenku v pravom slova zmysle, potom by ste sa mali zamerať na hotely, kde budete mať o stravu postarané. Zamerajte sa na hotely so statusom family friendly alebo baby friendly. 

Vedeli ste, že takéto pomenovanie hotely nadobúdajú na základe rozhodnutia Únie materských centier Slovenska? V rámci Slovenska sa takýmto označením môže pýšiť 83 hotelov, penziónov a apartmánových domov.

Hotely, ktoré sú certifikované ako „zariadenia priateľské k deťom a rodinám“ vám garantujú, že reštaurácie budú vybavené detskými jedálenskými stoličkami, do zariadenia budete môcť vstúpiť s detským kočíkom, v rámci wellnessu budú dostupné bazény aj pre deti a dostupné budú tiež rôzne detské športové potreby.  

Ktoré hotely to sú?

Jedným z mnohých je trojhviezdičkový hotel Avena Relax. Bude pre vás dobrou voľbou v prípade, že sa zberáte do Liptovského Jána, ktorý leží v srdci Nízkych Tatier. Keďže tento hotel má certifikát „family friendly“, môžete očakávať detské jedálenské stoličky, prebaľovací pult, detský kútik či detské ihrisko. Oddychovať tu môžete nielen aktívne, ale dopriať si môžete aj rôzne rehabilitačné procedúry. V okolici nájdete Stanišovskú jaskyňu, priamo v Liptovskom Jáne si budete môcť pozrieť Dom podzemia a celoročne je vám k dispozícii aj známy Aquapark Tatralandia, ktorý je vzdialený od hotela 20km. 

rodičia s deťmi na snehu

Nájdu sa samozrejme aj ďalšie zaujímavé hotely, a jedným z nich môže byť aj Retro hotel Morava**, ktorý sa nachádza pod Lomnickým štítom. Tento hotel ponúka rodinám lyžiarsku škôlku, ktorá sa nachádza priamo v jeho areáli. Je tiež vynikajúcou voľbou kvôli blízkosti lyžiarskych svahov. Za výhodnú cenu vám hotel zapožičia lyže alebo sánky. 

Ďalšou možnosťou je Wellness Hotel Chopok****. Nájdete ho v Nízkych Tatrách. Tento hotel je ako stvorený pre rodinnú dovolenku, pretože získal až 5.stupeň family friendly. Ponúka rôznorodé aktivity ako večernú lyžovačku, sánkovačku a dostupná je tiež detská lyžiarska škola. 

Village resort Hanuliak**** Belá okrem služieb, ktoré sú pre „family friendly“ hotely samozrejmosťou, ponúka svojim hosťom takisto babysitting, ktorý bude pre rodičov nepochybne skvelou možnosťou ako si nájsť čas aj pre seba. Ide o hotelový komplex v modernom štýle, ktorý je vsadený do krásneho prostredia Národného parku Malá Fatra. 

Vynikajúcim riešením pre zimnú dovolenku s deťmi sú rovnako Liptovské chaty. Máte možnosť ubytovať sa v dvoch chatách, ktoré sa nachádzajú v obci Liptovský Trnovec. Keďže chaty predstavujú akési samostatné jednotky, kde si obsluhu robíte vy sami, tak vám tieto chaty dávajú možnosť vlastného stravovania. Pripravíte si čokoľvek na čo budete mať chuť. Každá chata je vybavená kuchynským kútom, kuchyňou a televíziou. Liptovské chaty vám doprajú tiež plnohodnotný wellness a vaše deti sa zabavia na detskom ihrisku. Do 20 minút sa viete dostať do lyžiarskeho strediska Ski Jasná a vo vzdialenosti 20 km sa nachádza Aquapark Tatralandia. Rodiny s deťmi si toto ubytovanie zamilovali, o čom svedčí aj ich pozitívne hodnotenie. 

Ak sa nad tým zamyslíme, v konečnom dôsledku sú všetky chaty svojim spôsobom family friendly. Ako je to možné? Síce sa nemôžu pochváliť certifikátom, no poskytujú vám priestor, ktorý môžete prispôsobiť svojim potrebám bez výrazných obmedzení. Deti budú mať dostatok priestoru na hry, môžete im zbaliť ich obľúbené hračky a ak zvolíte chaty v správnej oblasti, potom budete mať o zábavu a program postarané. 

Tie najkrajšie chvíle sú s rodinou, preto hľadajte také hotely alebo chaty, ktoré urobia vašu zimnú dovolenku s deťmi nezabudnuteľnou. Čas beží a tieto životné momenty vám nikto nevráti späť!

MRKNI TU ↓

PRI KÚPE KOČIKA OD NÁS,
2 ROČNÝ SERVIS PRE VÁS
ZDARMA

Cena: 1 299,00 €

info@babyraptor.sk

+421 915 440  054

Vyhľadávanie