Zavolajte nám 0915 440 054

Drevené hračky pod vianočný stromček
titulka

22. novembra 2019

BabyRaptor

Drevené hračky pod vianočný stromček

Vianočné sviatky sa blížia a s tým prichádza aj naháňanie sa za darčekmi. Aj keď by Vianoce nemali byť o daroch, kto by sa nechcel pozerať na tešiace sa deti pod vianočným stromčekom? Sú to tie najkrajšie momenty nielen pre našich najmenších, ale aj pre dospelých. Čo darovať deťom tak, aby sa tešili oni a aby sme boli spokojní aj my? Vynikajúcou inšpiráciou sú drevené hračky.

Prečo kúpiť deťom drevené hračky?

Drevené hračky sú opäť v kurze! Mnohí rodičia sa odvracajú od plastových materiálov a prikláňajú sa k širokému spektru výhod dreva. Práve materiál je jedným z mnohých dôvodov prečo uprednostniť drevené hračky. Drevo je prírodný, antibakteriálny materiál, ktorý je tiež výnimočný vďaka svojej textúre, povrchu a vzbudzuje pocit tepla. Ak sú drevené hračky maľované či lakované, v prípade kvalitných hračiek sú používané zdravotne neškodné farby a laky. Preto sa žiadny rodič nemusí strachovať čo sa stane, ak by dieťatko hračku olízalo. Drevo je kvalitný a dlhotrvajúci materiál, preto aj drevené hračky len tak ľahko dieťa nezničí. Málokto si uvedomí, že drevené hračky podnecujú detskú fantáziu a rozvíjajú estetické cítenie. Prečo je to tak? Drevené hračky sú jednoduché a práve preto pre deti také príťažlivé. Okrem iného rozvíjajú detskú motoriku.

prečo kúpiť deťom drevené hračky

Mnohí z nás majú doma dokonca vlastné drevené hračky, ešte zo svojho detstva. Obľúbené drevené kocky sú známe asi každému. Aj toto je dôvod, prečo sa kúpa drevených hračiek oplatí. Sú nadčasové! Vydržia omnoho viac než jeden týždeň či mesiac a len málokto sa ich zbavuje. Dedia sa z generácie na generáciu a potešia tak srdcia mnohých detí.

No a v neposlednom rade, zásadným dôvodom je fakt, že drevené hračky sú jednoducho krajšie ako tie plastové. Každá hračka je jedinečná.

Vybrať správnu hračku môže byť problém

Keďže záujem o drevené hračky stúpa, narastá aj ponuka. V obchodoch dnes nájdeme hračky rôznorodého druhu. Kúpiť sa dajú drevené autíčka, vláčiky, zvieratká, ale aj rôzne kocky, stavebnice, puzzle, počítadlá či hudobné nástroje, autodráhy alebo hračky rozvíjajúce motoriku dieťaťa.  Ponuka je skutočne široká, takže občas môže byť vskutku náročné si vybrať. Čo však robiť, ak chceme kúpiť drevenú hračku synovcovi či krstňaťu a nie sme si istí výberom? Vynikajúcim riešením sú darčekové poukážky, ktoré vám výrazne uľahčia situáciu. Jedinou vašou starosťou bude suma, ktorú chcete za hračku utratiť. 

“Darčekové poukážky sú v ponuke v rôznych cenových reláciách. Keďže v súčasnosti je ozaj náročné vybrať si spomedzi širokého sortimentu, zvážte, že využijete aj takúto možnosť.”

Ak vám skutočne záleží na tom, aby bola hračka adekvátna k veku dieťaťa a aby ho potešila, potom sú darčekové poukážky to pravé “orechové”.

Zopár inšpirácií

Dostal som darčekové poukážky a chcem ich správne využiť.  Neter má narodeniny, čo ju poteší? Moje dieťa pri hračke neobsedí, čím ho zaujať? Riešite podobnú dilemu? Potom sa nechajte inšpirovať.

Drevené hračky by mali u detí rozvíjať predstavivosť, motoriku, zrak, sluch, čuch, reč, myslenie a povahové črty. S prihliadnutím na tieto faktory by ste mali zvoliť aj drevenú hračku.” 

Veľmi obľúbené sú u detí práve motorické hračky. Na precvičovanie motoriky a navliekania je vhodná aj drevená pyramída. Na tejto pyramíde si s deťmi precvičíte nielen farby, ale aj veľkosti jednotlivých krúžkov. Chce to čas, kým sa deťom podarí túto pyramídu poskladať. Aj kvôli tomu sa k nej budú neustále vracať.

drevené hračky babyraptor

Perfektné sú drevené vkladačky. Deti sa môžu oboznámiť s farbami a tvarmi. Je vhodné začať s vkladačkami, ktoré na začiatku obsahujú 3-4 tvary. Neskôr je dobré dokúpiť vkladačku, ktorá má tvarov zas o niečo viac.  Takto sa poznatky vášho drobca budú pomaličky a nenásilne rozvíjať. Detičky sa potešia tiež dreveným kockám, ktoré spoločne tvoria obrázok. Ak aj dieťa nedokáže tento obrázok ešte vyskladať, môže si z nich poskladať vežu a využívať ich na stavebnice.

Pre staršie deti sú k dispozícii vkladačky v podobe abecedy alebo čísel, vkladačky s ich menom či dátumom narodenia. Mnohé drevené hračky sú vyrábané na zákazku, takže vám vytvoria čo len budete chcieť. Aj preto sú drevené hračky také jedinečné. V ponuke pre trošku staršie deti nájdete aj čoraz viac obľúbené kuchynky, domčeky, kočíky, ale aj rôzne odrážadla.

drevená kuchynka

Drevené hračky sú tým najlepším darčekom, aký môže vaše dieťa dostať. Okrem zdravej zábavy dožičia dieťaťu nenútený didaktický rozvoj. Okrem drevených hračiek máme samozrejme v ponuke aj veľa iných kvalitných hračiek. Ak ste z Bratislavy alebo okolia, tak si príďte vybrať priamo do obchodíku alebo navštívte čo najskôr náš eshop. 🙂

MRKNI TU ↓

PRI KÚPE KOČIKA OD NÁS,
2 ROČNÝ SERVIS PRE VÁS
ZDARMA

Cena: 1 299,00 €

info@babyraptor.sk

+421 915 440  054

Vyhľadávanie