Zavolajte nám 0915 440 054

Prvá zima s bábätkom
spiace bábätko v kočíku

15. októbra 2019

BabyRaptor

Prvá zima s bábätkom

Napriek tomu, že vonku je práve babie leto, čoskoro určite príde chladnejšie počasie. A práve chladné počasie je strašiakom takmer každej mamičky. Obávajú sa najmä tie, ktoré majú doma najmenšie bábätká a ich imunita je skutočne len v začiatkoch. Pravdou však naozaj je, že v prípade týchto malých človiečikov nechýba veľa a choroba či soplík sú na svete.

Ako obliecť bábätko na zimnú prechádzku

Na všetko musí dozrieť čas. S prechádzkou v chladnom počasí sa neoplatí ponáhľať. Zobrať bábätko prvýkrát na prechádzku je vhodné týždeň po pôrode. Aj keď sú to spočiatku iba krátke prechádzky, oblečenie nepodceňujte!

“Platí, že by dieťa malo mať vždy o vrstvu oblečenia viac než vy. To znamená, že ak má mamička oblečené tričko s dlhým rukávom a bundu, bábätko bude mať oblečené tričko s dlhým rukávom, svetrík navyše a teplý overal.”

dieťatko spiace v kočíku v zime

Overaly by v žiadnej zimnej výbave bábätka nemali chýbať. Súčasťou výbavičky pre bábätko by mal byť tiež kvalitný fusak. Ak chcete svojmu bábätku dopriať ozajstné teplo, vašej pozornosti by nemali uniknúť fusaky značky Bjällra of Sweden.  Sú to štýlové fusaky, vyrobené v severských štátoch a sú teda vhodné aj pre tie najmrazivejšie dni. Hodia sa do rôznych typov kočíkov. Značka Bjällra of Sweden predstavuje rodinnú firmu, ktorej cieľom je vo fusakoch skĺbiť pohodlie, vzhľad a funkčnosť. Akékoľvek ústupky či kompromisy v kvalite nie sú prípustné, pretože ich snahou je osloviť tých najnáročnejších rodičov dnešnej doby. Fusaky značky Bjällra of Sweden sú vhodné až do -10° C, takže ochránia bábätko aj v skutočných mrazoch. Vhodné sú aj ako kryt na ergonomické nosiče, čo nepochybne ocenia mamičky, ktoré uprednostňujú skôr tento druh presunu s dieťatkom. Prostredníctvom svojich produktov prináša Bjällra of Sweden kúsok luxusu do každodenných dní. Fusak je možné doplniť modernými rukavicami, ktoré pred zimou ochránia zas mamičku.

Fusaky vám s obliekaním vášho bábätka veľmi pomôžu, pretože aj keby sa vám nepodarilo ho obliecť dostatočne, fusak sa postará o to, aby mu napriek tomu nebola zima. Nevyhnutná je samozrejme kvalitná čiapka a nákrčník, ktoré sú takisto v ponuke značky Bjällra of Sweden. V zime musí mať dieťa ruky a nohy v teple. S tým vám pomôžu teplé rukavičky a topánočky. Ak bude súčasťou vášho kočíka už spomínaný fusak, skryte doň bábätku rúčky a problém je vyriešený.

bjällra of sweden zimný fusak Black Golden
V obchode babyraptor.sk nájdete aj celé sety, ktoré obsahujú okrem fusaku aj rukavice a kožušinový lem na striešku.

Nesnažte sa deti naobliekať až príliš, aby to nebolo kontraproduktívne. Ani prílišné teplo nie je pohodlné. Uprednostnite viacvrstvové oblečenie, vďaka ktorému sa budete vedieť počasiu jednoduchšie prispôsobiť aj mimo domova.

bjällra of sweden zimný fusak Black Golden detail rukavice

Ako spoznať či je bábätku zima

Pobyt na čerstvom vzduchu je pre dieťa to najlepšie. Prechádzky by malo absolvovať každý deň, v primeraných časoch vzhľadom na počasie a vek. Detičkám sa na čerstvom a príjemne mrazivom vzduchu spí najlepšie. Nebojte sa zimy, to či bábätku nie je chladno nepochybne rozpoznáte, chce to len skúsenosti. Neraz ste sa určite stretli s radou, že ak má bábätko studené ručičky, tak je mu zima. Táto rada však nie je spoľahlivým ukazovateľom. Ak si nie ste istá, či mu zima je alebo nie, priložte mu dlaň na noštek. Nesmie byť studený. Teplotný komfort bábätka si tiež môžete overiť na zátylku. Ideálne je, ak je suchý a teplý.

To, že má vaše bábätko zimy už dosť spoznáte aj podľa toho, že bude mať začervenané líčka a studenú pokožku. Ak chcete predísť zime čo najdlhšie, verte, že práve severské fusaky Bjällra of Sweden zima zabránia najspoľahlivejšie.

Aká je skutočná švédska zima?

V Nórsku a vo väčšej časti škandinávskych krajín spia deti vonku už od svojich dvoch týždňov. Detičky sú vo svojich kočíkoch odstavené na rušných chodníkoch mesta v akomkoľvek počasí. Na čerstvom vzduchu spia aj v mínusových teplotách a tamojšie mamičky si to nemôžu vynachváliť. Možno preto tie najteplejšie fusaky pochádzajú práve zo Švédska. Bjällra of Sweden je obľúbenou značkou v severských krajinách, kde aj v mínusových teplotách dokážu bábätká adekvátne zahriať. Vo všeobecnosti tam prevláda názor, že je to pre dieťa a jeho zdravie nepochybne prospešnejšie ako byť celý deň zavretý v jednej miestnosti s ďalšími 30 deťmi. 

“Podľa posledných výskumov, takýto spánok na mraze nielenže podporuje a zlepšuje spánok, ale zároveň ho aj predlžuje. Subjektívne názory severských rodičov hovoria, že sú podľa nich deti energickejšie a šťastnejšie, v noci spia lepšie a sú schopné spať v akomkoľvek prostredí, aj hlučnom a svetlom.”

kočíky v zime zaparkované pred obchodom

Mamičky s kočíkmi stretávame v chladnejšom počasí aj na Slovensku, no v porovnaní s tými severskými rodičmi sme my o trošku viac úzkostlivejší. Stačí, že je mrazivejšie len na pocit a okamžite nastúpia obavy. Je vhodné s ním ísť von? Nezmrzne? Zahreje ho fusak dostatočne? Prechádzka do -5°C sa odporúča bábätkám do 3 mesiacov, pre tie staršie detičky do -10°C. V oboch prípadoch sa však odporúča kratší pobyt na čerstvom vzduchu. Otázkou zostáva, koľko mamičiek v mínusových teplotách vôbec vyjde s bábätkom von.

Prečo to deti zo severských krajín absolvujú a my sa zimy tak bojíme? Táto názorová priepasť vyplýva predovšetkým z podmienok, v ktorých vyrastáme. Nie sme zvyknutí na takéto mrazivé dni. Možno by však stálo za to skúsiť metódy iných krajín a nechať sa prekvapiť. Ak vás tieto postupy severanov oslovili a radi by ste ich skúsili aj vy sami, potom by vo vašej výbave nemal chýbať fusak značky Bjällra of Sweden, ktorá ponúka detský sortiment v nezameniteľnom a jedinečnom dizajne. Otužovanie je predsa zdraviu prospešné, no nie? 🙂

Ak by ste si chceli vypočuť ešte pár vzácnych rád a porozprávať sa (aj o) fusakoch, tak neváhajte prísť do nášho obchodíku!

MRKNI TU ↓

PRI KÚPE KOČIKA OD NÁS,
2 ROČNÝ SERVIS PRE VÁS
ZDARMA

Cena: 1 299,00 €

info@babyraptor.sk

+421 915 440  054

Vyhľadávanie