Zavolajte nám 0915 440 054

Predstavujeme: Vychutnajte si slnečné lúče s novým odrážadlom alebo trojkolkou
malé dievča na trojkolke

30. marca 2020

BabyRaptor

Predstavujeme: Vychutnajte si slnečné lúče s novým odrážadlom alebo trojkolkou

Pomaličky, ale isto sa s nami zima lúči a stále častejšie sa na nás počas dní usmieva teplé slniečko. Jar už prišla, je to obdobie v roku, kedy môžeme tráviť omnoho viac času na čerstvom vzduchu. Potrebujeme rozhýbať telo a prebudiť sa z pomyselného zimného spánku. V súčasnej dobe nám síce situácia úplne nepraje a neumožňuje si vychutnávať pobyt vonku neobmedzene. No aspoň tých pár chvíľ, kedy vybehneme von by sme si mali užiť naplno.

A aby sme do našich životov a životov našich detí opäť dostali viac pohybu, prišiel čas pozrieť si nejaké odrážadlo, no zlá voľba nebude ani trojkolka. Pohyb je prirodzenou súčasťou detstva, takže jedno aj druhé si nepochybne užijú dosýta. Dajte im príležitosť a oni sa určite “chytia”.

Prečo by ste mali dieťaťu kúpiť odrážadlo?

Mohlo by sa vám zdať, že kúpa odrážadla je pre vývoj dieťaťa úplne zbytočná. Opak je však pravdou. Odrážadlo rozvíja vestibulárny aparát. Dieťa nemôžete zaťažovať prílišným cvičením, takže odrážadlo je vynikajúcou alternatívou, pretože dieťa sa odrazí iba takou silou, akou mu je v danom období života umožnené. Náročnosť pohybu si tak deti regulujú samé.

Odrážadlo rovnako dobre rozvíja a podporuje koordináciu pohybov, predovšetkým koordináciu rúk, očí a nôh a učí vaše ratolesti rýchlym reakciám. Veď na to, aby dieťa zvládlo jazdu na odrážadle musí zvoliť adekvátne tempo pohybu, v súlade s tým vybrať vhodnú trajektóriu jazdy a správnym pohybom tela dokončiť manéver. A toto všetko prebehne približne za jednu sekundu. Odrážadlo teda naučí dieťa balansovať a cítiť vlastné telo. 

Jazda na odrážadle pozitívne vplýva aj na rozvoj mozgu a na senzoricko-motorický vývin dieťaťa.  Na to, aby sa dieťa mohlo rozvíjať správnym smerom, je pre neho dôležitý pohyb. Čím viac rôznorodého pohybu dieťa má, tým lepšie pre rozvoj detského mozgu.  To znamená, že aj vďaka odrážadlu bude vaša ratolesť bystrejšia a múdrejšia.

Odrážadlo teda podporí pohybový aparát vašich detí a námaha, ktorú pri odrážaní musí dieťa vynaložiť bude adekvátnou záťažou na všetky svaly jeho malého telíčka.

Okrem toho, že je odrážadlo prospešné pre rozvoj vášho dieťaťa, uľahčí tiež rodinné prechádzky. Tie budú omnoho svižnejšie, takže sa z miesta na miesto presuniete rýchlejšie. Keďže sa deti sústredia na jazdu, venujú menej pozornosti okolitému svetu a drobnostiam, ktoré vás často zdržiavali. Vďaka odrážadlu bude aj prechod na bicykel o niečo jednoduchší, a to je tiež jeden z mnohých dôvodov, prečo sa ho oplatí kúpiť. A na záver, deti odrážadlo milujú a perfektne sa na ňom bavia. 

Eshop Baby Raptor má pre vás v ponuke odrážadlo značky Zopa, ktoré vašim detičkám dopraje množstvo zábavy.  Zopa Zooter je odrážadlo vhodné pre deti od 18 do 24 mesiacov. Vďaka kovovému rámu má dostatočne pevnú konštrukciu, ktorá zvládne aj občasné nárazy. Sedadlo je mäkučké, takže zadočky vašich detičiek budú ako v bavlnke. Nosnosť odrážadla Zopa Zoot je do 20kg a jeho údržba je maximálne jednoduchá. V ponuke je tiež odrážadlo Zopa Easyway, ktoré je novinkou. Pýši sa robustnou konštrukciou a kolieskami „silent wheels“, vďaka ktorým bude jazda na odrážadle maximálne tichá. Je vhodné pre deti od 18 mesiacov. Kúpiť ho môžete v troch rôznych prevedeniach. 

malé dievča na trojkolke

Ale nám sa viac pozdáva trojkolka

Fráza sto ľudí, sto chutí platí aj medzi detičkami. Nájdu sa aj také, ktorým jednoducho odrážadlo nevonia a nikdy si k nemu nenájdu cestu. V takom prípade by ste mohli skúsiť rozhýbať malé telíčko s pomocou trojkolky.  Značka Zopa ponúka aj tento variant, ktorý uľahčí život nielen deťom, ale aj ich rodičom. Tajomstvo tkvie v tom, že trojkolka značky Zopa môže poslúžiť súčasne aj ako kočík. Ovládate ju veľmi jednoducho pomocou vodiacej tyče, ktorú si môžete výškovo nastaviť. Vďaka zabudovaným pedálom sa do jazdy môže zapojiť aj dieťa. Nebojte sa. Trojkolka má zabudované tlačidlo, s pomocou ktorého môžete pedále zablokovať, a tak zabrániť prípadnej kolízii pedálov s nešikovnými detskými nožičkami. Súčasťou sú samozrejme bezpečnostné pásy. Sedadlo trojkolky je možné obrátiť do protismeru jazdy, a tak môžu mať rodičia lepší prehľad o tom, čo dieťa robí. 

V prípade, že chce dieťa jazdiť samo je možná úplná demontáž chrbtovej opierky. Trojkolka značky Zopa je dostupná v niekoľkých farbách, takže si určite vyberiete podľa vkusu. 

Aj trojkolka má svoje benefity, preto ak zvažujete jej kúpu, nepremýšľajte príliš dlho.

S pomocou trojkolky si dieťa buduje vytrvalosť a učí sa koordinovať svoje pohyby. Podobne ako v prípade odrážadla, aj trojkolka pomáha posilniť pohybový aparát dieťaťa a vďaka pohybu sa u detí zlepšuje činnosť srdcovo-cievneho systému. Dieťa sa naučí vzájomnej koordinácii nôh a rúk, čím trénuje krížový pohyb. Zároveň sa učí kruhovému pohybu nôh, vďaka pedálom, do ktorých musí zatlačiť. Ak je vaše dieťatko menej pohybovo zdatné, v porovnaní s odrážadlom bude trojkolka o čosi lepšou voľbou. Vďaka trom kolesám je stabilnejšia, dieťa si bude istejšie.

Doprajte si rodinnú idylku vďaka trojkolke či odrážadlu. Zopa vám prináša kvalitné produkty, ktoré uľahčia, urýchlia, no zároveň aj rozvinú a zlepšia pohyb vášho dieťaťa. Dúfame, že čoskoro budeme môcť naplno využívať krásne slnečné dni. Tak sa pripravte už teraz a pozrite si našu ponuku trojkoliek a odrážadiel. Ak by ste potrebovali s niečím poradiť, neváhajte nás kontaktovať telefonicky alebo emailom. Aj keď nie sme na predajni, k dispozícii sme vám stále!

MRKNI TU ↓

PRI KÚPE KOČIKA OD NÁS,
2 ROČNÝ SERVIS PRE VÁS
ZDARMA

Cena: 1 299,00 €

info@babyraptor.sk

+421 915 440  054

Vyhľadávanie