Zavolajte nám 0915 440 054

Myslite na zimu už teraz! Na čo nezabudnúť pri príprave výbavičky na zimu?
smejúce sa bábätko v kočíku v zime

9. septembra 2019

BabyRaptor

Myslite na zimu už teraz! Na čo nezabudnúť pri príprave výbavičky na zimu?

Ak sa bábätko narodí v letných mesiacoch, jeho výbava je podstatne menšia ako pri zimných novorodeniatkach. Pre bábätká narodené v zime je do výbavičky potrebné zaobstarať o čosi viac vecí. Preto by sa príprava výbavy na zimu nemala podceňovať. Ak sa vám vaše bábätko narodí v zime, je dobré, ak už teraz začnete premýšľať nad prípravou zimnej výbavy. Poradíme vám, čo by mala obsahovať a na čo by ste nemali zabudnúť.

Zbaľte sa do pôrodnice

Pred tým, než príde dlho očakávaný „deň D“ by ste si mali poriadne premyslieť, čo si so sebou zabaliť do pôrodnice a čo bude vaše bábätko potrebovať. Vo všeobecnosti a teda počas každého ročného obdobia by budúce mamičky nemali pri balení sa do pôrodnice zabudnúť na základné hygienické potreby v podobe plienok pre novorodencov, mastičku proti zapareninám a aj vlhčené obrúsky či utierky. 

Pri balení sa do nemocnice by samozrejmosťou malo byť aj základné detské oblečenie. Zabaľte si so sebou bavlnené body, košieľky a dupačky, bavlnené ponožky, dečku a chýbať nesmie ani bavlnená čiapočka. Takáto výbava do pôrodnice je však vhodná skôr počas letných, teplejších mesiacov. Čo si teda so sebou zabaliť, ak sa bábätko narodí v zime?

zimná výbavička pre bábätká

Počas zimy by ste si so sebou mali pribaliť aj bundičku a samozrejme aj čiapočka pre bábätko by mala byť hrubšia a teplejšia. Ideálne bude, ak si zabalíte dve. Okrem bundičky môžete zabaliť aj teplý kabátik, body s dlhým rukávom, svetrík a hrubší overal, najlepšie s kapucňou. Nezabudnite ani na teplé rukavičky a viac párov teplých ponožiek.

Fusak na zimu

Najdôležitejším kúskom zo zimnej výbavičky, na ktorý by ste nemali zabudnúť je fusak na zimu. Fusaky sú skvelé na to, že ich môžete využiť nielen v nemocnici, ale aj v autosedačke, kočíku či dokonca aj na sánkach. Ak sa vaše novorodeniatko narodí práve v zimných mesiacoch, fusak je to, na čo by ste rozhodne mali myslieť pri príprave výbavičky.

Ponuka fusakov na trhu je naozaj široká. Na to, aby ste si vybrali ten správny, je potrebné sa zamerať na niekoľko charakteristík. V prvom rade by fusak mal byť pohodlný a mal by mať správnu veľkosť. Okrem toho sa zamerajte aj na to, či je fusak vode a vetru odolný a zároveň sa aj ľahko udržiava a čistí. Samozrejme, mal by byť vyrobený z kvalitných materiálov a byť priedušný.

Ako si vybrať ten správny fusak

Pozrime sa spoločne na to, ako si správne vybrať fusak pre vaše bábätkoOkrem spomínaných kritérií, ktoré by poriadny fusak mal spĺňať, by ste sa mali zamerať na materiály, z ktorých je fusak vyrobený. Vo väčšine prípadov rozhodujú preferencie mamičiek, pretože kvalita fusakov sa výrazne neodlišuje v závislosti od jednotlivých materiálov. Niektoré mamičky preferujú fusaky vyrobené čisto z prírodných materiálov a niektoré zas kombináciu syntetických látok, akými sú napríklad fleece či polyester. 

Do miest a oblastí, kde zimy bývajú viac mrazivé sa hodia fusaky vyplnené ovčou vlnou alebo páperové fusaky. Okrem správnych materiálov sa pri výbere fusakov zamerajte aj na veľkosť, aby ste zaručili pohodlie bábätka. Fusak by mal zabezpečiť to, aby sa vaše bábätko cítilo pohodlne. Nemal by byť úzky, aby sa bábätko mohlo aj poriadne natiahnuť. Samozrejme by ste mali myslieť aj na to, že vaše bábätko bude rásť, preto by ste sa mali vyhnúť kúpe fusaku, ktorý bude príliš tesný. Na takéto situácie je vhodný práve fusak s predĺženou veľkosťou a možnosťou odopínania predného dielu. Čo sa týka farby či vzorov, to záleží od preferencií a samozrejme vkusu mamičky. Ponuka je na trhu ozaj rôznorodá a fusak si pokojne môžete skombinovať napríklad s kočíkom 🙂

spokojné bábätko v kočíku

Ako obliecť dieťatko na zimnú prechádzku

Ďalšou otázkou, ktorú riešia mamičky zimných bábätiek, je, ako sa obliecť na prechádzku počas zimných dní. Aj keď sa to možno zdá zložité a zdĺhavé, obliecť a pripraviť bábätko na prechádzku v zime nie je až taký náročný proces. Vášmu bábätku by ste mali obliecť body, dupačky, ponožky, svetrík, overal, zateplené papučky a samozrejme teplú čiapočku, rukavice a šál. No a potom na rad prichádza fusak, do ktorého bábätko uložíte. Do kočíka nezabudnite rozprestrieť aj deku, aby ste bábätku zabezpečili dostatok tepla. Deka by mala byť z teplého materiálu, prípadne zvoľte aj vlnené podložky do kočíkov. 

Tip na záver

Na záver jedna malá rada. Možno sa zdá, že bábätko v zime potrebuje byť poriadne zababušené, no aj v tomto prípade platí, že je lepšie, ak bábätko budete obliekať rozumne. Zvoľte takzvaný systém cibule. To znamená, že radšej bábätku oblečte niekoľko kusov oblečenia, ktoré môžete vrstviť. Takýmto spôsobom bude jednoduchšie bábätku prispôsobovať oblečenie pri prechodoch z vonkajšieho mrazivého prostredia do vykurovaných miestností.

MRKNI TU ↓

PRI KÚPE KOČIKA OD NÁS,
2 ROČNÝ SERVIS PRE VÁS
ZDARMA

Cena: 1 299,00 €

info@babyraptor.sk

+421 915 440  054

Vyhľadávanie